måndag, augusti 08, 2011

Mördegsbakelser




Är de inte söta så säg?

De här mördegsbakelserna är perfekta att servera som efterrätt. Eller till fikat. Eller till fredagsmyset. Eller....

Du kan förbereda dem långt innan servering, men vänta med att spritsa grädden och lägga på bären, annars "blöder" de. Jag brukar baka dem dagen innan och förvara dem i en plåtburk, vispa grädden några timmar innan och fylla en spritspåse, sedan in i kylen. Strax innan servering spritsar du mördegsformarna och garnerar med bär.

Kan frysas!

50 st

4 dl vetemjöl
200 g smör
1 1/2 dl socker
1 äggula

Arbeta ihop degen och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck sedan ut degen i mazarinformar. Grädda i 200 grader, i mitten, i 8-10 minuter. 





2 kommentarer:

K sa...

Ser fantastiskt gott ut! Och du är fantastisk som orkar blogga så mycket! Tack för att vi får ta del av din dag!
Kram

Sara sa...

Men tack söta du! Jag har ju semester och min sambo jobbar = uttråkad = bakar och lagar mat :-)

Kram Sara