torsdag, augusti 11, 2011

Morotscupcake


Götapetter! Jag är frälst! Frälst av dessa morotscupcakesen ....

Jag ÄLSKAR morotskaka men gör det dessvärre inte så ofta. Fick för mig att göra morotscupcakes, i miniformat (min favort som ni säkert märkt). Så himla enkelt och snabbt och med ett strålande resultat!

Saftiga, luftiga och med den goooda, lite syrliga cream cheesefrostingen (recept finns här). Det här var det godaste jag ätit på länge! Dessutom har de lagom size, det räcker för att stilla sockerbehovet. Det är inte klokt, men de håller sig saftiga i 1 vecka i kylskåp (med frosting på går bra). Perfekta att baka dagen innan man ska ha fredagsfika ... eller två dagar innan om man så vill!

Jag fick ut 60 minicupcakes och passade på att spritsa alla och slänga in några i frysen. Perfekt när man blir fikasugen men inte har lust att baka 2 cupcakes.

Enligt grundreceptet skulle det bli 12 normala men det kan ju aldrig stämma om jag fick ut 60 st mini. Räkna med minst 15 normala.

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl olja (inte olivolja)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 krm salt
200 g rivna morötter

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt. Häll ner de torra ingredienserna, mjölken och oljan och blanda. Vänd till sist ner de rivna morötterna. Häll upp i formar som du ställt i muffinsplåtar. Fyll till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i 9 minuter för mini och 15 för normala. Men känn med sticka för säkerhets skull. Spritsa dem när de svalnat.

12 kommentarer:

Lina i vbg sa...

min favvo oxå!

Sara sa...

Mmmm..har just skänt bort ett gäng till grannen :-)
Ska du baka tosplyckorna? Gör som jag gjorde igår, då blir det äääännu godare :-)
Kram Sara

Ida sa...

Jag har blivit bakfrälst tror jag, imorn ska jag testa dessa. Gjorde chokladmuffinsen innan, blev superfina. Gjorde som du tipsdade om och tog hälften bakpulver och hälften bikarbonat. De blev sååååå fina!!!!! Kram Ida

Sara sa...

Åh va roligt!!! Vad skall du baka imorgon? ;-)
Kram Sara

Anonym sa...

Tur att beachsäsongen är över, för allt det här bakandet är inte bra för midjemåttet - allt blir ju så gott och fint : )

ida sa...

Tur att beachsäsongen är över, för allt det här bakandet är inte bra för midjemåttet - allt blir ju så gott och fint : )

Sara sa...

Jag gör som vinprovarna - spottar ut ;-)

babsan sa...

Tänk att man har sån tur att bo granne med ett bakproffs...dessa små godingar var....delicious!!

Helena sa...

Bakade dessa idag. Gjorde på halva smeten och fick ut 10 stycken normalstora muffins. Det var bra tycker jag. I kväll görs det frosting inför sambons födelsedag i morgon.

Dansbandsfrun sa...

vilken olja använder du här?

Sara sa...

Hej!!! Jag använder neutral, dvs raps-, majs-, mat- eller solros. Inte oliv!!!

Kram Sara

Angela sa...

Hej Sara!
Hittade ditt recept på dessa minimorotscupcake, ser supergoda ut. Tänkte bara höra om smeten kan stå ett tag innan man häller upp den i formar och gräddar? Du skrev att satsen räckte till 60 st och min plåt för minicupcakes rymmer 24 st, vilket innebär att jag iaf måste grädde i 3 omgångar... Funkar det iaf, eller hur har du gjort? :)

Angela