Grymt god sås full av grönsaker. Fixas på ett nafs och passar ypperligt till kött eller kyckling. På bilden serveras såsen ihop med vitlöksspäckad fläskytterfilé, recept finns här.
2 portioner
10 cm purjolök
1 morot
1 liten paprika
10 soltorkade tomater
kalvfond
2 msk Creme Bonjour örter/vitlök (den i mjölkdisken med grönt lock)
2 dl lättcreme fraiche
1/2 dl vatten
1 riven vitlöksklyfta
salt o peppar
socker
Strimla purjo. paprika och soltorkade tomater. Skiva den skalade moroten. Stek grönsakerna (spara tomaterna) i smör + olivolja på medelhög temp tills grönsakerna mjuknat. Lägg över i kastrull, tillsätt vatten, Creme Bonjour, creme fraiche och smaka av med kalvfond, salt o peppar. Strö ner lite socker. Riv ner en vitlöksklyfta. Låt puttra några minuter. Red ev av med lite Maizena.
2 kommentarer:
Hej! Vilken härlig blogg och vilket trevligt recept =)
Gjorde den här hemma, brukar inte gilla soltorkade tomater men den här såsen var himmelsk! och tillsammans med den vitlöksspäckade ytterfilen var de magiskt!
Skicka en kommentar