tisdag, november 08, 2011

Krämig sås med soltorkade tomater



Grymt god sås full av grönsaker. Fixas på ett nafs och passar ypperligt till kött eller kyckling. På bilden serveras såsen ihop med vitlöksspäckad fläskytterfilé, recept finns här.

2 portioner

10 cm purjolök
1 morot
1 liten paprika
10 soltorkade tomater
kalvfond
2 msk Creme Bonjour örter/vitlök (den i mjölkdisken med grönt lock)
2 dl lättcreme fraiche
1/2 dl vatten
1 riven vitlöksklyfta
salt o peppar
socker

Strimla purjo. paprika och soltorkade tomater. Skiva den skalade moroten. Stek grönsakerna (spara tomaterna) i smör + olivolja på medelhög temp tills grönsakerna mjuknat. Lägg över i kastrull, tillsätt vatten, Creme Bonjour, creme fraiche och smaka av med kalvfond, salt o peppar. Strö ner lite socker. Riv ner en vitlöksklyfta. Låt puttra några minuter. Red ev av med lite Maizena.

2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hej! Vilken härlig blogg och vilket trevligt recept =)

Madeleine sa...

Gjorde den här hemma, brukar inte gilla soltorkade tomater men den här såsen var himmelsk! och tillsammans med den vitlöksspäckade ytterfilen var de magiskt!