söndag, december 04, 2011

Smördegssnurror med röd pesto & parmesan


Ett underbart gott tillbehör på t ex buffén eller som välkomnstilltugg till drinken. Går att förbereda i god tid, gräddas strax före servering (för att behålla sprödheten) och kan hållas varma under folie.

Det här är ett tilltugg som överraskar! Så enkelt men ack så gott. Prova gärna att fylla med just din favoritfyllning.

Jag köper frysta smördegsark som jag kavlar ut lite. På varje ark får du ut 8-10 snurror och de blir stora som en 5 krona. Om du istället rullar ihop dem från kortsidan får du större snurror och kan skäras tunnare så får du ut lika många.

smördegsark
röd pesto
riven parmesan
salt
svartpeppar

Kavla ut smördegsplattan/orna något. Bred på pesto, riv över pasrmesan och krydda. Rulla ihop. Hit kan du förbereda om du gör dem i förväg. Skär i centimetertjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda högt upp i ugnen, i 225 grader, på grill. Grädda tills de gått fin färg (de ska nästan se brända ut). Tar ca 5 minuter.

Inga kommentarer: