torsdag, april 26, 2012

Smördegssnittar



Här har du nog världens snabbaste snitt som passar till välkomnsdrinken, på buffén, till förrätt, som kvällsmat .... du kanske kommer på nåt mer?

Du behöver smördegsplattor + valfri topping. Jag köper Eldorados frysta smördegsplattor, billiga och bra. Ser till att alltid ha dem hemma i frysen.

Delar dem på mitten, lägger på plåt med bakplåtspapper och toppar med vad som nu kan tänkas finnas hemma. Brukar pensla kanterna med ägg (ger glans och finate färg). In i 200 grader, i mitten av ugnen, i runt 10 min eller tills de fått fin färg och rest sig.

Om du vill ha snittar till välkomnsdrinken gör du dem mindre!

Förslag på topping:
  • Parmaskinka, ruccola och valfri färskost (se bild)
  • Kräftost (se bild)
  • Salami + brie
  • Pesto
  • Valfri smaksatt smältost, t ex kräft, räk, bacon, blåmögel, västerbotten
  • Parmesanost
  • Kaviar
Alltså .... det är bara att låta fantasin flöda!

Inga kommentarer: