lördag, juni 23, 2012

Snabb marängtårta

Bakad av Gerd

Marängbottnar + lemon curd + grädde + bär. Tårta på mindre än 10 miuter!


Jag ska erkänna: maräng har aldrig varit någon favorit. Dock har jag så smått börjat ändra uppfattning. Har insett att det är avgörande vad man har till. 


Den här tårtan blev vi bjudna på på midsommar och den bara smälte i munnen. Sött från marängen och grädden och så syrlig lemon curd och friska bär. Oslagbart god!


Tårtan är glutenfri vilket jag tycker är toppen. Byt ut grädden mot laktosfri så kan även laktosintoleranta äta den. Köper du Go greens "Visp" så blir tårtan mjölkfri. Gör egna bottnar då många köpebottnar underligt nog innehåller mjölk. 


1 tårta

2 marängbottnar (köpe eller hemmagjorda)
grädde
lemon curd
valfria bär


Lägg en marängbotten på ett fat, bred ut önskat tjockt lager med lemon curd. Bred på vispad grädde och lägg på bär. Lägg en marängbotten på, bred på grädde (och lemon curd om du vill) och toppa med mycket bär. Riv över choklad om så önskas.

1 kommentar:

Emma sa...

Ser gott ut! Hoppas du hade en fin midsommar! /Emma