tisdag, september 25, 2012

Filodegsrulle



Ska inte ta åt mig äran den här gången. Det är min sambo som ska sträcka på sig! 

Han rullade ut ett ark filodeg (finns färsk i mataffären) som han fyllde med en supergod köttfärsröra. Han hade i nötfärs, kantareller, lök, vitlök, kalvfond, tomatpure, kryddor och grädde. Grejen är att INTE göra den för rinnig utan ganska fast. Red gärna med Maizena eller mjöl för att få den till önskad konsistens.

Självklart kan du fylla med i princip vad som helst. Rulla ihop, på med valfri ost och in i mitten av ugnen, 225 grader, tills osten och filodegen fått färg. Det tar runt 10 minuter. 

Det här är en perfekt rätt att förbereda för att sedan bara slänga in i ugnen!

2 kommentarer:

Emma sa...

Åh, vad gott det ser ut. Har använt filodeg en del men inte tänkt på att fylla dem på detta sätt. Dessutom har jag tre burkar kantareller i frysen som mamma lämnade till mig så detta skall prövas!!
kram /Emma

Sara sa...

Tack Emma! Ja prova det här och återkom med omdöme :-)

Kram