tisdag, oktober 16, 2012

Aprikos- & päronpuréYtterligare ett grymt recept på "hålla-igång-magen-puré". Jag tänkte att lilla Tyra kanske vill ha nåt annat på morgon- och kvällsgröten än enbart katrinplommonpuré varje dag. 

Aprikoser och päron är  l ö s a n d e  för magen så det här är en bra puré att t ex klicka på gröten eller ge som dessert efter maten. Vill du ha den på gröten föreslår jag att du gör den lite tjockare (mixar med mindre vatten). Skulle du sedan vilja ha den som dessert också kan du då istället tillsätta lite kallt vatten.

Jag tar ungefär hälften av varje, det spelar ingen roll hur du gör - bara att testa sig fram, inget kan bli fel. 

Jag gör ett gäng - hälften åker in i kylskåpet och hälften åker in i frysen. Tänk på att om du använder glasburkar (som jag gör) skall du inte fylla dem ända upp.


4 stora barnmatsburkar 

1 påse torkade aprikoser á 200 g
3-4 päron

Klipp aprikoserna på mitten och lägg i kastrull. Skala, ta bort kärnhuset på päronen och dela dem i mindre bitar. Täck med vatten och koka tills de mjuknat, runt 10 minuter. Häll över lite kokvatten i ett glas som du ev späder med om du vill ha tjockare puré. Mixa med stavmixer (eller i mixer) till slät konsistens. Tillsätt nu av kokvattnet om du vill ha tjockare puré. Häll över i lämpliga burkar och låt svalna innan du sätter på lock och ställer i kylskåp/frys.

1 kommentar:

Sara sa...

Aprikos/päron, de har jag aldrig testat. Låter spännande. En annan lyckad kombo som sätter fart på magen är kiwi/päron/banan. Samma tillväga gångssätt som vid tillagningen av denna puré och en hitt hos de små!!

Tack för inspirerande recept!!
//Sara