måndag, oktober 08, 2012

Flygande Kalle - barnmat

Bild lånad från Semper

Ytterligare än favvorätt hos lilla Tyra. Tror det beror på bananen som gör rätten aningens söt. Jag mixar den slät eftersom Tyra bara är 7 månader och inte riktigt accepterat bitar i maten än. 

Den här rätten är riktigt god tycker jag och jag förstår att Tyra gör detsamma!

4-5 portioner portioner (blir fler om din bebbe bara äter 1 dl, som Tyra)

100 g malt eller finhackad osaltad skinka
10 cm morot
1/2 dl ris (parboiled)
1/2 dl passerade tomater
1/2 dl grädde
35 g röd paprika
3 msk mosad banan (eller mer)
2 tsk mjöl
1 msk smör
1 msk finhackad gul lök
1 nypa svartpeppar

Skala och hacka morot och gul lök. Koka sedan under omrörning med grädde, passerade tomater, paprika och skinkan tills grönsakerna mjuknat. Koka under tiden riset. Blanda ner mjölet i 1/4 dl vatten och rör ner i kastrullen med skinkblandningen. Låt koka upp och rör ner smöret. Mosa banan och rör ner. Mixa rätten om du vill ha den slätare. Smaka av med svartpeppar. Låt svalna innan dy fryser ner i isblock/bullformar/burkar.


3 kommentarer:

Anonym sa...

MMMMums, tack för tipset!!
Åh, vad jag gillar dina inlägg Sara, du är så bra!
Fina bilder med familjen också. Vi umgås också en hel del med mina päron - spelar vist ihop bl a.
GULD värda!!
Kram på dig!!
Helen (Frida)

Anonym sa...

TOPPEN!

Tack :D

Susanne sa...

Jättebra recept! Vilhelm tyckte det var jättegott (och det gjorde min man också) =).