onsdag, oktober 30, 2013

Chokladcupcakes fria från allt

En UNDERBAR chokladcupcake fri från mjölk, ägg, spannmål och soja. Saftiga, smakrika och porösa! Smakar som 'vanliga' cupcakes. 

De håller sig läääääääänge men jag fryser dem direkt. Rekommenderar er att göra minicupcakes! 

12 stora eller 25 mini

1 3/4 dl rismjölk
1 tsk vinäger
3 1/2 dl Leilas gula mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl kakao
1 1/4 dl olja
1 1/2 dl ljus sirap

Vispa rismjölk och vinäger luftigt i en bunke. Sikta under tiden de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt därefter ljus sirap och olja, samt mjölk- och vinägerblandningen till de torra ingredienserna och blanda. Försök få bort ev klumpar utan att blanda alltför länge. Den ganska tunna smeten tjockar snart till sig och blir trögflytande. Häll på formar av valfri storlek, cupcakesen stiger bra i ugnen så det räcker med att fylla formarna till drygt hälften.
Grädda i 175 grader. Minicupcakes gräddas i drygt 10 minuter medan större muffins behöver 18-20 minuter eller mer.


Inga kommentarer: