måndag, november 18, 2013

Källarfranska utan allt

Otroligt saftiga småbröd utan spannmål, mjölk och ägg. Rörs ihop på någon minut och resultatet är OTROLIGT saftigt bröd. 

Tänk på att låta bröden svalna HELT innan de delas. Gör du inte det kommer brödet vara degigt och kletigt. Bäst smakar de dagen efter, upp till 5 dagar efter bakdagen. Frys med fördel in!

8 st

500 g vatten 
20 g jäst 
10 g honung (el sirap)
50 g majsmjöl
100 g rismjöl
150 g bovetemjöl
1 tsk salt 
10 g Pofiber
10 g Fiberhusk

Rörs ihop med visp, täck med plast och låt vila i 1 1/2 h. Sätt ugnen på 225 grader, dela degen i 8 lika stora bitar. Smörj händerna med rapsolja och forna till 8 runda bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö ev över rismjöl, grädda i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna HELT på galler. 


1 kommentar:

Caramel sa...

Testar dessa i dag, men är ju ingen receptföljare, snarare Enkajsa Wargare :) Ska bli spännande att se hur de blir.