tisdag, november 19, 2013

Stekt kotlett

Klassisk, svensk husmanskost som sköter sig själv!

Bestäm tillbehör, själv vill jag ha kokt potatis, gelé och saltgurka till!

fläskkotlett(er)
smör
salt och svartpeppar
gul lök (1 st till 2 kotletter)
vatten, så mkt att det täcker köttet
kalvfond
grädde
knivsudd socker
några droppar citron eller vinäger
ev mer salt
Maizena

Salta och peppra köttet. Stek i smör på hög värme så köttet får färg. Skiva löken och släng ner. Sänk värmen och täck köttet med vatten + kalvfond (efter smak men minst 1 msk). Låt småkoka under lock i minst 1 h. 

Tillät grädde efter smak och samvete. Droppa ner lite citron/vinäger och strö ner lite socker. Smaka! Tillsätt ev mer fond! Red med Maizena. Klart! 


Inga kommentarer: