lördag, augusti 09, 2014

Mazarinmuffins



Alltså wow! Saftiga, goda och lättbakade! Det här receptet är G R Y M T !!

Det här är egentligen tänkt att bli en långpannekaka men så gjorde jag en fjärdedels sats och fick ut 24 st minimuffins. Gör som du vill, tänk på att gräddningstiden inte blir densamma. Receptet blir en rejäl kaka, så halvera gärna eller gör en fjärdedels. 

En stor långpanna 

400 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl 
4 tsk bakpulver 
1 tsk bittermandelolja
3 dl mjölk

Smörj och bröa/mjöla en form. Skall du göra muffins använd gärna muffinsplåt med eller utan formar. Glöm ej att smörja och bröa om du inte använder formar. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker - INTE med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner mjölk och bittermandelolja i det smälta smöret. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen. Det gör inget om det är mjölklumpar, det försvinner under gräddningen. Häll smeten i formen/formarna och grädda nederst i ugnen i 175 grader, 20-45 minuter - beroende på formens storlek. Gör du minimuffins tar det ca 12 min, normala muffins ca 15 min. Testa med sticka, den skall vara torr.

Vill du kan du pusta över florsocker eller ringla över glasyr (vatten, florsocker).

Inga kommentarer: