tisdag, augusti 05, 2014

Skurna kokos- och havrekakor

Tyra, 2 1/2 år, hjälper till att baka. Trots vissa 'skönhetsfel' blir de riktigt fina efter gräddning. 


Spröda, snabba småkakor som bara smäääälter i munnen. De mixas ihop enkelt i en mixer. För supersnabba kakor rullar du längder som du plattar till. Dessa skärs efter gräddning till valfri form och storlek. 

Har bloggat många gånger om dessa kakor och de förtjänar varje inlägg. De kan göras med enbart havregryn, ta då 3 dl istället för 1 1/2. 

Kakorna kan frysas in, annars förvaras de bäst i plåtburk 

30 st

150 g smör
1 1/2 dl socker 
1 1/2 dl kokos
1 1/2 dl havregryn 
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 

Mixas ihop. Rullas till 3 längder (lägg på 2 plåtar annars flyter de ihop) eller rullas till 30 st bollar. Platta till längderna/bollarna. Gräddas mitt i ugnen, 175 grader, i ca 15 min. Håll koll! De ska vara lite bruna i kanten. Skär längderna direkt! Låg svalna på plåten. 

Inga kommentarer: