onsdag, september 03, 2014

Perfekt kladdkaka


Min bästa kladdkaka! Blir sådär perfekt kladdig! Godast blir den efter några timmar i kylskåpet. 

Blir det nåt över ställer jag in den i frysen och skär bitar direkt till fikat. 

Just att den gräddas i 150 grader (och inte 175) gör att den blir jämnkladdig. 

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1/2 dl matolja
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 150°. Smörj en form med avtagbar botten på ca 20 cm i diameter och mjöla den. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker - INTE vispa! Rör ner smör och olja. Blanda vetemjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret och vänd ner i smeten. Häll ner allt i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen 23 minuter (kortare tid om du har större form). Servera med lättvispad grädde eller glass. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Har lyst til å lage din salat :)
Lurer bare på om du koker opp både vann,olje og krydder på en gang?
Dette var noe nytt for meg. Takk for at du deler med deg.

Hilsen fra Norge :)