måndag, september 22, 2014

Potatisgratäng med köttfärs


Färsk potatisgratäng + färs + ost = succé!!

Det här är bara såååå himla gott och vet ni vad? Det är otroligt enkelt också. En perfekt bjudrätt på tex dop och stora kalas. Eller om man hellre spenderar fredagskvällen i soffan än i köket. Dessutom bästa 'ta med till jobbet maten".

Gratängen går bra att förbereda dagen innan eller tidigare på dagen och sedan in i ugnen innan den skall ätas (ca 30 min).

Jag serverar en grönsallad till. Vill man 'dryga ut' serverar man bröd till också. 

Jag gör en fast köttfärssås (ej för rinnig), jag lägger först ett lager gratäng i en ugnsfast form, sedan ett lager förs och avslutningsvis ett lager gratäng. Toppar med riven ost. Hur kan du förbereda! Gratängen skall sedan bli varm. Jag värmen den i 200 grader och när den är varm (efter 30 min ca) höjer jag värmen och sätter på grill så osten får färg. 

3 kommentarer:

lisa_lexe@hotmail.com sa...

Detta låter supergott! Måste bara fråga, köper du färdig potatisgratäng eller gör du egen?

Anonym sa...

Färdig!! :-)

Kram Sara

♥ Camilla ♥ sa...

Vilken gratäng köper du? De jag har tittat på i affären innehåller ägg (som jag inte tål). Vore toppen med tips på en äggfri gratäng 😊