onsdag, mars 16, 2011

Gaffelkakor med kanel & kakao

Det här är den bästa småkakan jag vet! Kanske beror det på att den är grym god .. eller för att den är synonym med min uppväxt. Mamma Aina har alltid bakat de här & tillsammans med ett glas kall mjölk har man varit lyckligaste ungen på gatan! Du slänger alla ingredienserna i en mixer & kör ihop till en deg - klart!

Rulla till bollar & tryck lätt med en mjölat gaffel så det blir
räfflor i kakorna

Lycka !

 Vackra & spröda som få

40 st

150 g smör
175 g mjöl
25 g potatismjöl
100 g socker
3/4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk kakao

Sätt ugnen på 200°. Lägg samtliga ingredienser i en mixer & kör ihop till en deg. Du får arbeta ihop den riktigt för hand det sista. Dela degen i 4 bitar & rulla till korvar. Dela varje korv i 10 bitar & rulla till bollar. Lägg på två plåtar. Tryck lätt med en mjölad gaffel på kakorna så de blir räfflade. Grädda mitt i ugnen  i 10 minuter. Tänk på att INTE övergrädda dem, eftersom "bränd" kakao smakar bittert. Låt svalna på galler.

3 kommentarer:

Josefin sa...

Det här var de sämsta receptet någonsin!! Det blev pannkaka av alltihop!

Sara sa...

Då har du tyvärr gjort fel!!

Anonym sa...

Dom tappade formen helt,
Det blev typ en pannkaka av allt:(