Just därför älskar jag det här receptet - alla ingredienser ner i matberedaren & blanda! Enkelt & snabbt! Tack vare att du inte smälter smöret blir de extra saftiga & håller sig ett par dagar utan att bli torra!! De blir dessutom höga. Jag gräddar dem i muffinsplåtar med formar i,
då får de finare form tycker jag.
Chokladglaserade
Några med strössel & några med kolakulor ...
... & några med bara glasyr
12 muffins
125 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 nypa salt
Skär smöret i tärningar och kör det tillsammans med de torra ingredienserna i en matberedare en kort stund. Tillsätt ägg och mjölk och kör ihop smeten snabbt, bara så lite att det blandar sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt eller använd silikonformar och klicka ut smeten i formarna. Vill du ha väldigt höga muffins fyller du till 3/4, annars fyller du till hälften. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (10-15 minuter för minimuffins). Låt svalna på galler.
Chokladglasyr
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 kommentar:
När ska man hälla i kaffet??
Ska man verkligen ha så mycket kaffe??
Skicka en kommentar