söndag, augusti 14, 2011

Sockerkaka med vinbärssylt

Gräddade kakan i den högra formen

Sockerkaka. Det receptet kan vi utantill.. nästan iaf :-) Ville skoja till det idag och smaksätta smeten. Det blev två varianter; en med mörk choklad och den här med hemmagjord vinbärssylt. Perfekt att dela på smeten och smaksätta på två olika sätt. Två kakor fast på samma smet.

Tyvärr så hade jag rätt i mina funderingar, att sylten skulle sjunka till botten och hamna överst på kakan. Har man i exempelvis bär och choklad vänder man dem i mjöl för att slippa det problemet, men det är svårt att göra så med sylt ;-) Nåja, kakan blev vacker så det gjorde ingenting! Tänk på att byta ströbröd mot kokos, det lyfter hela kakan!

Gräddade kakan i 40 minuter och den var precis färdig. Servera som den är eller med glass, vaniljglass eller lemon curdgrädde.

3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör 

smaksättning
vinbärssylt

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i äggsmeten och rör sist i det avsvalnade fett. Häll lite av smeten i en smord form med kokos. Klicka sedan på sylt och fyll sedan på med resterande smet. Grädda i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 35-40 minuter (känn med sticka).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sara

Dina morotscupcakes var JÄTTEGODA!

Hälsningar
Oscar Sommarberg

Sara sa...

Hej Oscar!
Wow, har du bakat dem?! Bjöd du mamma, pappa och Linnéa eller åt du upp alla själv??

Hoppas du haft en solig sommar!

Kram Sara

Anonym sa...

Jag bakade själv och linnea ville inte ha men jag bjöd mamma och pappa.

Oscar

Anonym sa...

Hej!! Jag har gjort sockerkakan med sylt i den blev jätte god

Tack för receptet