Gräddade kakan i den högra formen
Sockerkaka. Det receptet kan vi utantill.. nästan iaf :-) Ville skoja till det idag och smaksätta smeten. Det blev två varianter; en med mörk choklad och den här med hemmagjord vinbärssylt. Perfekt att dela på smeten och smaksätta på två olika sätt. Två kakor fast på samma smet.
Tyvärr så hade jag rätt i mina funderingar, att sylten skulle sjunka till botten och hamna överst på kakan. Har man i exempelvis bär och choklad vänder man dem i mjöl för att slippa det problemet, men det är svårt att göra så med sylt ;-) Nåja, kakan blev vacker så det gjorde ingenting! Tänk på att byta ströbröd mot kokos, det lyfter hela kakan!
Gräddade kakan i 40 minuter och den var precis färdig. Servera som den är eller med glass, vaniljglass eller lemon curdgrädde.
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
smaksättning
vinbärssylt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i äggsmeten och rör sist i det avsvalnade fett. Häll lite av smeten i en smord form med kokos. Klicka sedan på sylt och fyll sedan på med resterande smet. Grädda i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 35-40 minuter (känn med sticka).
4 kommentarer:
Hej Sara
Dina morotscupcakes var JÄTTEGODA!
Hälsningar
Oscar Sommarberg
Hej Oscar!
Wow, har du bakat dem?! Bjöd du mamma, pappa och Linnéa eller åt du upp alla själv??
Hoppas du haft en solig sommar!
Kram Sara
Jag bakade själv och linnea ville inte ha men jag bjöd mamma och pappa.
Oscar
Hej!! Jag har gjort sockerkakan med sylt i den blev jätte god
Tack för receptet
Skicka en kommentar